Vogelwacht Bolsward e.o.
Startpagina.
Algemene info.
Actueel nieuws.
Activiteiten.
Werkgroepen.
Fotogalerij.
Filmgalerij.
Jaarverslagen.
Waarnemingen.
Jeugdvogelwacht.
Aanmelden.
Links.
Webmaster

R. de Lange
De Bunders 27        
8701 GR Bolsward       
06-11195698
Er zijn destijds 14 vogelhokjes en 3 eendenkorven geplaatst in de achtertuin van Bloemkamp.
Vier worden er door de technische dienst nog aan de buitenmuren bij de terrassen van afdeling Jasmijn en Sering opgehangen. De 3 eendenkorven staan in de vijver achter Bloemkamp. Deze actie is het begin van de samenwerking tussen de Jeugdvogelwacht Bolsward en Bloemkamp.
Afgelopen winter is het idee ontstaan om een “eigen” plekje te zoeken voor de jeugdleden. Deze plek is nu gevonden, de tuin achter Bloemkamp. Bij redelijk weer konden de hokjes worden ophangen.
Heel bijzonder was dat na het plaatsen van de hokjes de koolmezen en de boomklevers ze heel erg snel kwamen inspecteren. Hopelijk beleven de bewoners van Bloemkamp ook veel plezier aan het uitzicht op deze nestkasten en de bedrijvigheid van de vogels.
De jeugdvogelwacht is in 2010 nog tweemaal langs gekomen om de nestkastjes te inspecteren en ze schoon te maken.
In juni hebben de jeugdleden van de Vogelwacht aan de bewoners van Bloemkamp laten zien wat ze zoal hebben gedaan in het 1e half jaar, dit kon in een korte presentatie, tekeningen of in verhaalvorm.  Als afsluiter van de opendag kregen de kinderen een Plantein tas met inhoud mee.
De Jeugdvogelwacht heeft op dit moment 33 leden in de leeftijd van 5 t/m 14 jaar, naast het zelf in elkaar zetten, schilderen en plaatsen van de vogelhokjes hebben de kinderen ook aandacht geschonken aan de zgn. nazorg, dit vond plaats op 24 april op de Nationale Nazorgdag, ze gingen op pad met ervaren nazorgers van de Vogelwacht Bolsward die hen de kneepjes van het vak hebben bijgebracht van het zoeken en beschermen van eieren
van kieviten, grutto’s, tureluurs, scholeksters etc. In juni is de Nationale Jeugddag voor alle jeugdleden van vogelwachten in Friesland georganiseerd in Oldeholtpade.  Op deze die dag kwamen er +- 250 kinderen bijeen voor diverse activiteiten. Klik hier om terug te keren naar de vorige pagina.